TIDIGARE PRODUKTIONER

Tidigare produktioner

Robin Hood

Kritikersuccén Robin Hood är en föreställning för hela familjen med nyskriven musik. Följ med till Sherwoodskogen, och upplev en något skruvad version av den klassiska legenden. Är verkligen Robin Hood den hjälte som han utger sig för att vara?

 

"Vi får en skönt, rolig Robin Hood där huvudvikten ligger på humor och sång. För musik blir det en del av under de två akterna, skönt jazziga nummer, snygga ensemblestycken med i princip hela styrkan på scenen samtidigt.

 

Ta chansen att se den, och resten av föreställningen. Ni kommer inte ångra er." ur Södermanlands Nyheters recension

 

Läs hela recensionen här!

Oss Skälmar Emellan

Oss Skälmar emellan är en härlig, spännande komedi om en återupplivad, aningen komplicerad relation mellan far och dotter. Möt den självständiga Ilona, som livnär sig på att lura rikemansfolk på pengar och dela med sig till sina vänner och fattiga grannar. Möt fadern och hans originella vänner – som inte riktigt är vad de påstår…

 

Denna sprudlande föreställning kryddas av egenskriven musik med sjungande skådespelare och ett eget husband.

Adress

 

Ringvägen 48

611 35 Nyköping

E-post

 

info@nykopingstadsteater.se

 

 

En Midsommarnattsdröm

Efter publik- och kritikersuccén Stormen i somras, tar Nyköping Stads Teater sig nu an den äventyrliga Shakespearepjäsen En Midsommarnattsdröm.

 

Följ med till Athen, där bröllop ska firas mellan den ståtlige hertig Teseus och hans förtjusande Hippolyta; amazonernas drottning. Mystiska och magiska saker händer i skogen, där alferna bor, och får unga älskande som vandrar om natten att helt tappa huvudet och förvridas i sin syn.

 

Läs Södermanlands nyheters recension här.

 

Stormen

Den lätt excentriske trollkarlen och uppfinnaren Prospero bor tillsammans med sin dotter Miranda på en isolerad paradisö, någonstans halvvägs mot ingenstans, sedan de båda landsförvisats från sitt hertigdöme. När drottningen av Neapel passerar ön med sitt hovfölje, ser trollkarlen sin chans att hämnas och framkallar en stor storm som får skeppet att förlisa. Ska kärlek och försoning kunna segra över hat och bitterhet?

 

Handlingen har kryddats upp med steampunk; en fantasiteknologisk värld med ångmaskiner, kugghjul och luftballonger som ställs i kontrast till den orörda paradismiljön i berättelsen.

 

Läs Södermanlands nyheters recension här.

Sörmlandsmysterier

Sörmlandsmysterier är en kuslig vandring genom traktens blodiga förflutna. Ni har precis dömt till döden och den enstörige bödeln har kommit för att verkställa ert straff. Men innan bilan faller låter han er ta del av några ruskiga öden.

 

Den stackars gossen Nils Oluffsson ville bara väl när han sköt sin ruskiga morbror. Brännvinsadvokat Willén har fått nog av överheten och tänker ta lagen i egna händer. Och hur hade Anna Ersdotter kunnat föreställa sig att hennes kunnande om örter, skulle skriva in henne i historieböckerna som den sista avrättade häxan i Sverige?

Telefon

 

Bokning

076 258 00 42

SAMTLIGA PRODUKTIONER

 

2014

A Cup of Kafka

Abdikationer och Amerikadrömmar - Nyköpingsvandringen

Oss skälmar emelllan

Sommarsting - En Cabarevy som tar vägen (...någonstans)

Läskigt i kasematten

En konstig och bokig vandring

Gangsterblundrar och Gästabudsdramatik - Nyköpingsvandringen julspecial

 

2013

Bönder och brinnande borgar - Nyköpingsvandringen

En midsommarnattsdröm

Läskigt i kasematten

Drottningar och drummelmakare - Nyköpingsvandringen julspecial

 

2012

Hertig Karls bröllop

Kungen och Pastejbagaren

Stormen

Läskigt i kasematten

Sörmlandsmysterier

Fångknekt Modighs historiska femkamp

Vart tog tiden vägen? (En del av Nyköping kommuns nyårspromenad)

 

2011

Sörmlandsmysterier

Kungen och Pastejbagaren

Kalendarium 2017

 

Fattighjonens Jul

5-6 & 12-14 december

Kl 12:00 - 13:00

 

Drottningar &

Drummelmakare

26 - 28 december

Kl 13:00 & 15:00